aazz11

Bornholm er en utrolig populær ferieø, og bliver hvert år besøgt af flere tusinde danskere. Øen har da også rigtig meget at byde på. Der er smukke sandstrande, fascinerende klipper og velbevarede naturreservater. Mange besøger således øen hvert år, for at komme ud og opleve den fantastiske natur Bornholm har at byde på.

 

Rigtig mange turister vælger at cykle øen rundt. Men der findes utallige smukke vandreruter og stier for dem, der gerne vil opleve øen til fods. Tager man til Bornholm for at vandre, findes der et stort udvalg af vandrehjem, hoteller og Bed & Breakfast, hvor man kan overnatte undervejs.

Vandreture langs kysten

Bornholm er omringet at Østersøen, og derfor finder man langs kysterne også mange stier, der gør det ideelt at vandre langs havet og dermed opleve havet såvel som den Bornholmske natur.

Rundt om Bornholm findes den gamle kyststi. Kyststien går 120 kilometer rundt om hele Bornholm, og her kommer man igennem det meste af øens fascinerende natur undervejs.

 

Kyststien byder på rigtig mange af de Bornholmske attraktioner, så som Helligdomsklipperne i Gudhjem, Svaneke fyr, Årsdale mølle, samt Hammershus.

Solnedgang Bornholm

Vandrer man langs kyststien, kommer man således igennem flere af de Bornholmske byer. Det gør det nemt at finde steder, hvor kan man tage en overnatning eller få noget at spise og drikke. Man kommer igennem alle Bornholms havne, hvor der er rig mulighed for at smage på friskfanget fisk på et af de lokale røgerier. Turen vil dog for det meste foregå i naturen, hvor man undervejs møder smukke klippelandskaber.

 

Ankommer man til Rønne med færgen og vil vandre langs kyststien, kan man starte med at vandre enten mod øst eller vest. Det gør ikke nogen forskel, om man vælger den ene eller den anden rute, hvis planen er at vandre hele øen rundt. Vil man blot vandre noget af ruten, skal man gøre op, hvilke byer man helst vil besøge under turen. Man møder de fleste større byer ved at vandre mod øst, mens man hurtigere når til Hammershus hvis man vandre mod vest.

Vindmølle Bornholm

 

Vandreture i skoven

Vil man hellere vandre igennem skoven midt på øen, findes der også flere forskellige stier, man kan vælge mellem. Almindingen er Danmarks femtestørste skov, og her finder man utrolig smuk og fredfyldt natur. Derudover er der også en række seværdigheder, som man kan planlægge sin rute efter.

Man kan med fordel planlægge sin vandrerute til at gå igennem Ekkodalen, som er Bornholms største sprækkedal. Ekkodalen strækker sig cirka 2 kilometer igennem Almindingen, og her finder man en masse stejle klipper foruden den 200 år gamle fredede skov. Ekkodalen har fået sit navn, da lyde efter sigende giver ekko. Det man kan således selv teste, hvis man vælger at vandre igennem dalen.

En anden attraktion der ligger gemt i Almindingen, er en af de kendte rokkesten. Denne rokkesten er blandt de tre store rokkesten, der er at finde på Bornholm. Den vejer 7 tons, og blev efterladt af indlandsisen for omkring 10.000 år siden. Den rokker ikke mere, men forbliver dog et populært besøgssted for mange turister hvert eneste år.