aazz11

Drømmer du om at være ledsaget af din hund, når du skal opleve Bornholms smukke natur? De fleste hunde har intet imod at komme med i bilen. Der er faktisk mange hunde, der holder af at komme med ud at køre. Din glade dyreven vil elske Bornholm. Hundevenlige oplevelser er der nemlig masser af på solskinsøen. Det er nemt at tage hunden med i bilen. For god ordens skyld bør du dog sætte dig ind i reglerne for at tage hund med i bilen, før du tager afsted. Når du har styr på de vigtigste råd og regler i forhold til at tage din hund med i bilen, kan du sikre dig en skøn ferie uden bekymringer.

hund i bil

Hunden og den bornholmske natur

Du behøver ikke bekymre dig om at få din hund passet derhjemme, hvis du skal på vandretur på Bornholm. Solskinsøen er fyldt med smukke vandreruter, som du og din hund kan nyde i fællesskab. Vandreruterne findes i forskellige sværhedsgrader, så du skal nok finde en der passer til dig. Det er dog påbudt, at du holder din hund i snor, når du går disse ruter. Ønsker du at lade din hund løbe frit, kan du passende besøge en af øens friløbsindhegninger. Når du og din hund bliver trætte, er der flere muligheder for at finde et behageligt sted at tilbringe natten. Der findes flere hundevenlige hoteller. Derudover er det også muligt at leje sommerhuse, hvor ejeren ikke har noget imod at du medbringer hund.

Gode råd til at tage hunden med i bilen

Det allervigtigste råd at give til en hundeejer, som tager deres hund med på køretur, at man skal være opmærksom på temperaturen inde i bilen. Er det en varm sommerdag på solskinsøen, skal man ikke efterlade sin hund i bilen. Herudover er det en fordel, hvis hunden er fastspændt eller sidder i bur under kørslen, så der ikke sker ulykker. Det kan kræve en del tilvænning for en hund at acceptere at være fastspændt. Derfor er det en god idé at træne din hund i at sidde fastspændt før I tager på længere køreture. Hvis du ikke allerede har et bur til din hund, skal du sørge for at købe et, der overholder de retningslinjer der er for hundebure til biler. Desuden skal du være opmærksom på, at reglerne for at medbringe hund i bil eller med tog er forskellige fra land til land.