aazz11

Når nu ferien i 2020 næppe kommer til at bestå af de lange udlandsophold eller rundture sydpå, så er det virkelig med at udnytte alle Danmarks mange perler. Og Bornholm er så afgjort én af Danmarks absolut vigtigste perler. Og er du den aktive type, er det tilmed et helt oplagt sted at tage på sportsferie.

vandsport

Hvorfor skal du vælge Bornholm, når du skal på sportsferie?

Bornholm har meget varierende natur, og der er mange muligheder, uanset hvilken form for sport du er interesseret i. Den anderledes natur giver dig god mulighed for at prøve kræfter med sport på en helt ny måde, ligesom øens meget specielle stemning og atmosfære bidrager til en supergodt oplevelse, uanset om du rejser alene eller i en gruppe.

Hvis du er mest tryg ved at rejse i en gruppe, hvor ferien er planlagt grundigt på forhånd af mennesker, der kender øen ud og ind, så er der flere turistbureauer, der arrangerer netop sportsferier til øen. Men det er bestemt også både nemt og bekvemt at arrangere det hele på egen hånd. 

Hvilken sport kan du dyrke på Bornholm?

Der er rigtigt mange forskellige muligheder for at dyrke sport på Bornholm. Øen bugter sig med smukke buede veje, der stigere og falder i niveau rundt i den smukke natur, og øen er derfor oplagt til cykling. Faktisk er der motionscykelløb (Bornholm Rundt) hvert år den tredje søndag i August.  

Netop på grund af den smukke natur og de alsidige ruter er Bornholm også perfekt til løb, hvad end det er orienteringsløb eller blot helt almindeligt løb.

På grund af de mange klippeafsatser, grotter og huler, er Bornholm også helt oplagt til klatring. Her kan du virkelig få én på opleveren og samtidig i den grad få motion under huden.

Idet Bornholm i sagens natur er omringet af vand, er det også et oplagt sted for dykning og andre former for vandsport.

cykelferie

Gør det til en konkurrence

Konkurrencer er altid sjove, og hvis du er vild med sport, er du med garanti også et konkurrencemenneske. Og hvorfor ikke gøre din sportsferie ekstra spændende og gøre de forskellige elementer af ferien til en konkurrence? 

Start med at vælge et ur, som kan lidt af hvert, herunder tage tid og som kan gå under vand. Det kunne for eksempel være Tommy Hilfiger 1781977. Brug uret til at måle hver enkelt delagers præstation, herunder hvor hurtigt I klarer de forskellige løbe og cykleruter på øen, hvor stærkt I kan svømme, og hvor langt ned I kan dykke. 

I kan eventuelle indlægge små præmier undervejs, som har et fællesskabspræg over sig. Det kunne for eksempel være frokost på det lokale røgeri eller en krølle bølle is til dessert. Brug Bornholms mange, skønne mulighed og få den bedste sportsferie du kunne forestille dig.