aazz11

Men mangler du en idé til en ferie, så læs med her. Bornholm er en god feriedestination, og der er mange grunde til at besøge Bornholm. Én af de grunde er Bornholms natur og madkultur. Bornholms madkultur er meget naturlig og rustik, og i Bornholm hænger natur og madkultur tæt sammen.

Den bornholmske madkultur ligner på mange måder den vi er vandt til her ovre, med alt det, den indebærer, f.eks. fiskeri, produktion af madvarer og de frugter, der pryder de Bornholmske haver, og giver sødme til diverse retter hele året rundt.

Æbletræer i de Bornholmske haver

De Bornholmske haver har altid været rige på frugttræer, bærbuske og blomstrede planter, som bierne kunne summe om. Den solrige bornholmske sommer bringer masser af farver med sig, og en af de dejlige røde farver der kommer i blandt alt det grønne, er de bornholmske æbler. Nogle af de kendte bornholmske æblesorter inkluderer rødraner, dyndegårdsæbler, slamraæbler, kaptajnsæbler, og yndbyæbler.

Frugt

Du behøver ikke tage til Bornholm, for at smage disse dejlige æbler, men hvis du skal plante et æbletræ herhjemme, går der jo nogle år, før der kommer store, modne spiselige æbler fra det.

Tag til Bornholm og oplev at komme tættere på naturen

De fleste der tager til Bornholm, gør det fordi, at de gerne vil tættere på naturen, og være mere aktive, men også fordi de gerne vil opleve en anderledes side af Danmark. Ferier i Bornholm skruer ned for tiden, og alt synes at have mere ro over sig ovre på Bornholm.

Solskinsøen har mange ting at byde på, og naturen og maden er nok de to største ting. Alle bør prøve at tage en ferie på Bornholm, og opleve de friske råvarer, fisk, frugt og grønt Bornholm har at tilbyde.

Har du æbletræer i din have?

Æbletræer kræver ikke meget arbejde, men til gengæld giver de utroligt meget tilbage – år efter år. Du løber aldrig tør for ting, du kan lave med æbler. Du kan lave kager, desserter og andet bagværk, æblemos- og sauce, æblecider, æblesnaps, og så videre.

Det er en fed følelse at høste sine egne æbler, og bruge dem til at lave lækkerier med. Du kan vælge en af de lækre bornholmske sorter. Mangler du et æbletræ til din have, så køb det her.

Frugt_juice