aazz11

Døjer du meget med smerter i kæben og i nakken? Rigtig mange mennesker slår det hen og tillægger det en dårlig sovestilling eller måske stress. Stress er en tilstand, der påvirker kroppen og dermed også musklerne. Stress kan medføre, at man ubevidst spænder forskellige muskelgrupper – og det gælder også mens man sover.

Skærer du tænder om natten?

Vågner du derfor ofte op med ondt i kæben og nakken, så kan det være, at du skærer tænder om natten. Dette kan både være en dårlig vane, men det kan også være en stress betinget reaktion. Selvom stress skal håndteres som roden, så kan man godt skynde sig at yde førstehjælp til symptomerne. Det gælder med andre ord om at få stoppet smerterne.

Når man knuger tænderne mod hinanden, så spænder man hårdt op i kæben, og selve tænderne er udsat for et rigtigt stort pres. Sker dette over længere tid, så kan man nemt risikere, at tandfladerne begynder at tage skade. De bliver simpelthen slidt flade.

Udover skade på tænderne, så er smerterne i muskulaturen i kæben, nakken og i nogle tilfælde også ryggen også et væsentligt problem. Begynder man at medicinere mod det med smertestillende, så skaber man blot en ond cirkel.

hovedpine_smerter

Invester i en bideskinne og bliv smertefri

Det vil i stedet være en god idé at få anskaffet sig en bideskinne. En bideskinne er designet i forholdsvis blødt plastik. Den sættes op i overmunden, når man skal sove, da det typisk er i søvnen, man skærer tænder. Den sørger for, at der er et lag plastik mellem tænderne i overmunden og i undermunden, så man ikke kan komme til at skære tænder eller knuge kæben sammen.

Bideskinner kan naturligvis købes gennem tandlægen. Som så mange andre ting, så er tandlæger ikke ligefrem kendt for at være en billig fornøjelse. Vil man gerne købe bideskinnen til den bedste pris, så køb bideskinne over nettet. Her er udvalget også stort, så det er nemt at finde en bideskinne, der matcher ens behov.

Er stress eller hverdagens pres den udløsende faktor i forhold til at skære tænder, så kan det være rart med en ferie på det skønne Bornholm. Husk at tage bideskinnen med, så du kan nyde ferien uden smerter.

hovedpine_smerter