aazz11

sådan finder du de bedste vandreruter på solskinsøen

Bornholm er for mange kendt som Solskinsøen eller Østersøens Perle. Kært barn har mange navne, men på Danmarks næst-østligste ø finder man også rige muligheder for sightseeing. Mange vælger at bruge deres turistferie på Bornholm i bil eller på cykel, dog kan man her ikke få samme naturskønne helhedsindtryk, som hvis ferien foregik til fods. Det er i de senere år blevet populært at foretage vandreferier på solskinsøen, hvor man kan opleve den rige natur på helt tæt hånd.

Men hvor skal man starte og hvor skal man slutte? Den store diversitet i de mange vandreruter gør, at man altid kan finde nogle små ruter, der er passende, hvis det er ens første vandreferie. Dog kan man også vælge at gå all in og tage kyststrækningen på 120 km – naturligvis over nogle dage. Har man en drøm om at leve outdoor-livet til punkt og prikke, kan man med fordel overnatte i de shelters, der ligger nær de mange vandrestier. Man kan ved at vandre øen rundt også komme forbi mange af de mest kendte, men også for turister ukendte, seværdigheder som øen har at byde på.

Vandreture på Bornholm – disse ruter bør du vælge, hvis du vil se noget spændende

Nogle af de ting som mange håber at se på Bornholm er naturligvis Rokkestenen, Gamleborg, Døndalefaldet, Hammershus og Dueodde Fyr. Alle disse ligger på afmærkede og velbenyttede vandrestier, således at man kan vælge med omhu, hvilke seværdigheder man ønsker at vandre til. Rokkestenen, Gamleborg og andre mindre kendte steder finder man ved at følge vandreruterne i Paradisbakkerne, hvor der er tre afmærkede ruter man kan følge.

Ønsker man at blive bragt tilbage i tiden og se en af Danmarks største borgruiner, kan man med fordel følge vandrestien, der er kendt som Hammerknuden rundt. Dog skal man her være opmærksom på, at man ved at følge vejen fra Hammershus mod Sandvig kan se et kunstværk, der ikke er offentligt kendt blandt turister. På den blottede klippevæg mellem Hammershus og Sandvig, hvis man går langs hovedvejen, findes et lille Dannebrog, malet direkte på klippen i klare farver, der kan ses hvis man er opmærksom på naturen.

Gå på vandring i Almindingen og få en masse oplevelser

Almindingen er en af landets største skove og det er hér man finder de mange gode seværdigheder på Bornholm. Man finder blandt andet Rytterknægten centralt i skoven og kan med lidt god vilje også finde frem til Varperne, der har en særlig historie for bornholmerne. I almindingen er der optegnet fire vandrestier, der hver især leder en mod nye opdagelser, smuk natur og et rigt og mangfoldigt dyreliv, hvori bisonokser er inkluderet.

Almindingen leder ens tanker hen på uberørt natur, da man kan vandre rundt om store søer såsom Opalsøen og samtidig lade alle naturens indtryk sive ind i ens knogler. Man finder også fugleudkigsposter på nogle af vandreruterne, hvor det er oplagt at tage et hvil og lade naturen komme til én mens man nyder sin medbragte mad.