aazz11

Bornholm er selvfølgelig en dejlig lille ø, men man kan hurtigt løbe tør for underholdning, hvis det er et kæmpe karneval man er på udkig efter. Hvis dette er tilfældet, så har Bornholm som bekendt ikke det helt store at byde på. Løsningen på dette problem er, at tage en smuttur til fastlandet – og nærmere betegnet Aalborg karneval – for at pleje karnevalsdrømmene. Aalborg karneval er en af Danmarks største årlige kulturelle begivenheder, og byder hvert år adskillige tusinde mennesker velkommen til to ugers fremragende sambafest. Der er noget for enhver smag i Aalborg karneval, så underholdningen er garanteret. Læs videre her.

International parade

Aalborg karneval er inddelt i tre hovedbegivenheder, der hver især har en masse at byde på. Den første begivenhed er den såkaldt internationale parade. International parade er en tilbagevendende konkurrence, hvor grupper fra ind- og udland dyster om at vinde den eftertragtede ”Årets  bedste karnevalsgruppe” pris. det hele foregår ved, at de forskellige grupper begiver sig igennem Aalborg midtby i en stor – og ikke mindst farverig – parade, der afsluttes i Kildeparken, der fyldes med op til 20,000 mennesker. I kildeparken er der så dømt folkefest med masser af livemusik, DJ’s , madboder samt en række barer med hver deres unikke temaer. Det bliver simpelthen ikke bedre.

karnival

Børnekarneval

Der skal selvfølgelig også være noget til børnene, hvilket klares med børnenes egen udgave af voksenkarnevallet, der ligeledes finder sted i Kildeparken. Da der er tale om børn, så er det selvfølgelig en noget mere afdæmpet affære, men ikke desto mindre er karnevallet utroligt sjovt. Her kan børn ledsaget af deres forældre klæde sig ud, og samtidig boltre sig i de mange hoppeborge og legeområder, som Kildeparken er udstyret med. For de lidt ældre børn, vil der være forskellige musikalske gæster, der hver især er kendt for deres børnemusik, herunder flere tidligere MGP- deltagere. Der er således tale om et brag af en fest for de mindste karnevalsdeltagere.

Husk nu det hele

Inden man hopper på færgen til Ystad, er det vigtigt at man forbereder sig godt, og ikke glemmer det essentielle, hvis man skal en tur til Aalborg karneval.  Lav en tjekliste, og sørg for at gennemgå den inden du tager afsted. Ting, såsom ekstra tøj, kontanter, solcreme og ikke mindst udklædning er altid bedst at få klaret inden man står midt i virvarret.

festival

Tag øen med dig til Aalborg karneval

Når du planlægger din udklædning til karnevallet, så kunne det være et godt indslag, at tage lidt lokalkolorit med dig til storbyen. En sjov udklædningsidé kunne f.eks. være, at klæde sig ud som et af Bornholms varemærker; nemlig Krøllebølle. Dette vil ikke blot give luft for din stolthed over at være bornholmer, men vil også være let genkendeligt for langt de fleste danskere. Det er jo netop de mange lokale og internationale indslag, der virkelig giver et karneval dets spraglede karakter. Det er faktisk nærmest garanteret, at hvis man dukker op med en så specifik udklædning, så vil man hurtigt falde i snak med rigtig mange mennesker; og i sidste ende er det jo det, som det hele handler om.