aazz11

På Bornholm er der noget for alle. Øen byder på mange smukke og spændende seværdigheder, både når det kommer til naturen og kulturen. Om du end er til smukke strande, store klipper, kirker fra korsriddernes tid og andre interessante bygningsværker, så er Bornholm det helt rigtige sted for jer at besøge.

Der er så mange forskellige seværdigheder at se, og de ligger meget tæt på hinanden, da øen ikke er kolossal, så du kan finde nye ting at se hver gang du/I besøger. Hvis du er interesseret i Bornholms historie, så er der masser af ting fra jættestuer til runesten til helleristninger. For dig, som elsker at gå, så er Bornholm det perfekte sted at besøge. I denne artikel finder du nogle beskrivelser af steder, som du kan besøge på fod.

Hammershus – middelalderfæstningen

Mest kendt af alle seværdigheder på Bornholm er Hammershus nok. På nordspidsen på en klippe finder du denne ikoniske fæstning. Du kan let komme til den via vandreruten rundt på Bornholm. Det er en seværdighed, som man ikke må glemme at se, når man er på klippeøen.

bornholm_ferie

Det er Nordeuropas største borgruin. Som sagt, hvis du er interesseret i Bornholms historie, så skal du besøge Hammershus. Borgruinen er fra slutningen af 1200-tallet. Borgen er bygget af ærkebiskoppen Jens Grand. I 1658 blev øen befriet af danskerne fra svenskerne, og Christian IV’s datter Leonora Christina blev spærret inde i borgen med sin mand for landsforræderi.

Der er masser af sjove ting at lave ved Hammershus. For nyligt blev der tilføjet en museumsbygning, der ligger over for borgen. Her kan man læse om borgens historie og få en interaktiv oplevelse med dens udvikling over tid. I kan gå in på Naturstyrelsens hjemmeside og se hvad der bliver tilbudt af oplevelser ved Hammershus. Udover Hammershus så er øen også kendt for sine kirker. Rundkirker nemlig. Øster Lars rundkirke er også et besøg hver, hvis man interesserer sig for øens kultur og historie.

Naturen er en seværdighed i sig selv

Da naturen på klippeøen varierer drastisk, så er der altid noget anderledes at se. Selve naturen er nemlig en seværdighed i sig selv. Paradisbakkerne er en helt unik skov- og naturoplevelse. Det er som taget fra et eventyr. Derudover er Helligdomsklipperne også en sikker vinder, når det kommer til unikke naturoplevelser på Bornholm. Øen er kendt for sine smukke klippeformationer, og der er da også andre dele af øen, hvor man kan opleve dette.

Ekkodalen er også et andet populært besøgssted. Hvis man råber højt, kan man høre sin stemmes ekko i dalen, hvorfor det er blevet kaldt Ekkodalen. Hvis I mangler penge, så tag et privatlån og køb jeres rejse til Bornholm allerede nu. Vangs Granitbrud er en anden smuk naturseværdighed, man kan opleve på vandreturen.

bornholm_ferie