aazz11

Du ved det sikkert allerede; det er sundt at gå ture, og det er endnu mere sundt at gå ture ude i naturen. Hvis du ture regelmæssigt giver det god motion, og det er godt at vide, hvis du hører til dem, der ikke bryder sig om at gå i fitnesscenteret og løbetræne på en maskine til høj musik. Gåture er også godt for dit mentale velvære, for du kan gå i dit eget tempo gennem skoven eller over marken og få styr på dine tanker eller blot tømme hovedet og nyde vinden i håret og solens stråler i dit ansigt.

Der er masser af skøn natur i Danmark, men for at få den helt særlige naturoplevelser, skal du tage til Bornholm, hvor der findes en natur, som du ikke kan opleve mage til noget andet sted i landet.

Bornholm byder på alt det, der skal til, for at du og din familie kan få en ferie, som I sent vil glemme. Den smukke klippeø rummer oplevelser til alle familiens medlemmer uanset alder, og I vil rejse hjem både klogere og mætte på skønne oplevelser og familiestunder.

Bornholm rummer oplevelser for hele familien

Lær en masse om øen på NaturBornholm, hvor I kan se, hvordan øen blev til i tidernes morgen, hvor dinosaurne levede på solskinsøen. Vælger I at tage til Bornholm på sommerferie, skal I under jer selv en stranddag på en af de smukke bornholmske strande. Lig i det hvide sand og nyd solen, og hop i vandet uden at være bange for brandmænd, for de findes ikke ved Bornholm.

 

Tag en cykeltur, hvor I bare triller af sted i roligt tempo og lidt længere omkring end vandreturen, så I når at se så meget af øen som muligt. Øens gamle jernbane blev nedlagt i tresserne, og den er i dag blevet til cykelveje, som bringer dig rundt over næsten hele øen.Bliver familiens yngste trætte af at vandre og cykle i naturen, eller får I brug for en dag indendøre, så er Bornholms Vandland et rigtig godt bud. Glem ikke at nyde de særlige bornholmske smagsoplevelser. Besøg en røgeri og spis røget fisk og fiskefrikadeller. Og prøv også bornholms lakrids, bolsjer og is.

En særlig smuk bid af Danmark

Bornholm byder på en interessant historie og spændende landskaber, der ikke ligner noget andet, Danmark ellers kan byde på. Tag dine børn med til Bornholm og lad dem opleve Hammershus på den nordlige spids af øen, hvor de kan se de imponerende ruiner, der står tilbage fra middelalderfæstningen på klippen. På Bornholms Middelaldercenter er et spændende historisk center, der rummer masser af oplevelser og læring for både børn og voksne. Det ligger kun få hundrede meter fra Østerlars Rundkirke, Danmarks største rundkirke, som I med fordel kan besøge ved samme lejlighed. Der venter mange godt familieoplevelser på Bornholm. Tag for eksempel en tur til forlystelsesparken Brændesgårdshaven, som vil danne rammen om en hyggelig familieudflugt på solskinsøen. Er der en dag, hvor solen ikke skinner, kan du tage familien til Bornholms Sommerfuglepark, hvor I kan få en fantastisk oplevelse i et stort tropisk glashus, der rummer over tusind smukke og farvestrålende sommerfugle.