aazz11

Tager du turen til den skønne ferieø Bornholm, vil det være en skam hvis du ikke benytter dig af chancen af at se Skandinaviens største befæstning fra middelalderen, nemlig  Hammershus. Et smukt slot med en lidt kringlet, men ikke des do mindre spændende fortælling bag sig. Hammershus ligger hele 74 meter over havets overflade. Slottet er placeret på det man kalder Hammerknuden. Hammerknuden er beliggende på den nordligste spids af Bornholm. Hammershus besøgscenter tilbyder interessante udstillinger og historiske fortællinger. Hammershus byder på mange spændende historiske oplevelser og er en seværdighed hele familie kan nyde. Se her for mere information.

Danmark

Hvem har boet på Hammershus?

Hammershus blev opført i det 13. århundrede. Det er i lang tid blevet antaget, at slottet blev bygget for at danne bo for ærkebiskoppen i Lund. Dog er der sidenhen kommet nye beviser igennem slottes ruiner på at slottet rent faktisk t blev bygget som en kongelig bolig for Valdemar II af Danmark. Slottet har eftersigende dannet base for danske korstoger. Formålet med at bygge Hammershus var at skabe en befæstning der kunne beskytte den kirkelig magt samt at markere den kongelige magt.  I 1660 måtte Danmark give sig i kampen om Skåne. Bornholm forblev dansk. Dette kan vi takke den store modstand man mødte på Bornholm. Efterfølgende blev Hammershus benyttet som et politisk fængsel.

Nyd udsigten når du besøger Hammershus

Når du skal besøge Hammershus kan du se meget frem til en lækker udsigt ud over kystlinjen og havet der indrammer Bornholm. Lidt syd for Hammershus ligger der en dal af den dybe slags. Denne er pyntet med vandfyldte huler og en tætpakket skov. Hammershus blev bygget med kasselignende rum omringet af de fæstninger der dannede beskyttelse mod udefrakommende.

Hammerknuden blev dannet grundet istidernes effekt på det nordbornholmske. Den omkringliggende natur er meget ung og det betyder at man omgivelserne ser meget lyng, krat, buske og træer der er lavt voksende.

Oplevelser i samme område som Hammershus

forår

Området nær Hammershus byder også på andre og lidt nyere seværdigheder af den historiske slags. Der er tydlige spor af det man kalder graniteventyret. Dette er skabt da man tilbage i det 19-og 20. århundrede huggede granit op som skulle bruges til at bygge flere projekter, både i Danmark og i udlandet. Du kan også opleve den smukke Opalsø. Opalsøen byder på underskønne naturomgivelser og en udsigt ud over det sædvanlige. Vil man have en oplevelse på adrenalinkontoen kan man få sig en tur på den 290 meter lange tovbane.

Praktisk information når du besøger Hammershus

De offentlige transportmulighederne til Hammershus er super nemme at benytte sig af. Du kan tage bus 2 eller 10, der begge stopper ved Slottet. Du kan tage bussen fra Rønne eller Allinge hvis du befinder dig i en af byerne. Er du på cykel kan du finde holdeplads til denne ved busstoppestedet.

Tager du bilen, er der mulighed for parkering. Parkere du ved Hammershus koster dette 30 kroner for parkering 6 timer.

 

Du kan vælge at pakke en lækker madpakke til turen eller benytte dig af Solveig der er Hammershus café/restaurant.

På besøgscenteret kan du finde toilet. Her er det muligt at lave bleskift med mere. Der er også handicaptoilet på stedet.