aazz11

Er man til frisk luft, vandreture og det at være ude i det fri, er Bornholm det oplagte sted at befinde sig. Solskinsøen er blandt mange andre ting især kendt for sin smukke, storslåede og overvældende natur. Her vil du kunne opleve et unikt og anderledes landskab i Danmark, som helt adskiller sig fra landets øvrige øer og fastland. Her er stejle og rå klipper, hvide sandstrande og bakket landskab. Så find de gode vandrestøvler frem fra dine garderobeskabe og pak dig godt ind til en smuk tur ud i det fri på Bornholm. Hvis man gerne vil planlægge en længere vandretur, er Bornholm et oplagt sted. De længere vandreture er ideelle på grund af øens størrelse. Den er stor nok til at rumme mange forskellige ruter og destinationer, men heller ikke større end at man snildt kan komme rundt og se det meste af øen på en lille uges tid.

Bornholm

 

Hav det rigtige tøj klar til en vandretur i det fri

Hvis man gerne vil ud på en længere rute, er det en god ide at forberede sig inden afgang. Tjek om du har det nødvendige udstyr liggende i dine garderobeskabe eller gå ud og invester i nyt. Først og fremmest skal man have et par ordentlige støvler. Helst nogle som er beregnet til at vandre i. Dernæst skal man have noget tøj på, som både kan holde en varm, men som samtidig kan give kroppen lov til at ånde, så man ikke pludselig bliver kold af sin egen sved. Ved de inderste lag, som undertøj, t-shirts og sokker, handler det om de gode tekstiler. Ren bomuld og uld er gode til at varmeregulere og det er derfor denne type stof, som du skal have tættest ind mod kroppen. Gå derfor en lang bue udenom syntetiske stoffer. Ens jakke og bukser derimod, må helst gerne være i et materiale, som er vandafvisende. Det er dog stadig vigtigt at have for øje, at det skal være åndbart. Så er man godt klædt på til den gode vandretur.

Bornholm

En ø fyldt med unikke perler

Har man tømt sine garderobeskabe for det varme tøj og draget mod Bornholm for at nyde friluftslivet, så er man ikke rejst forgæves. Øen byder på en masse smukke naturperler, som kan opleves samtidig med, at man har mulighed for at besøge en masse historiske steder. Hammershus er et af de mest kendte steder på Bornholm. Og det med god grund. Det er ikke bare borgen, som rummer en masse historie, men naturen omkring den er helt fantastisk og et must når man er på øen. De mest fantastiske stisystemer langs klipperev og grønt krat leder op til borgen. På denne tur har man også mulighed for at se andre historiske steder som for eksempel Jons kapel. Opalsøen er også en skønhed. Her kan man i årets varme måneder tage svævebanen hen over vandet, eller man kan nyde den fantastiske udsigt fra de stejle klippesider, som tårner sig op omkring den. Mulighederne for at nyde smuk natur på Bornholm, er mange.