aazz11

Planlægger du en tur til Bornholm eller blot en rejse til et hvilket som helst sted i verden, og planlægger du at tage hunden med? Så er det en god idé, at du sikrer dig, at hundens helbred er i orden, inden du tager af sted. På den både får I så god en tur som muligt med masser af mulighed for at nyde Bornholms natur og mange spændende seværdigheder. Vil du gerne holde øje med hundens helbred, kan dens søvn være et godt sted at starte. Sover hunden ikke om natten? Er den urolig, og bevæger den sig særligt meget rundt i de tidsrum, hvor den burde sove? Det kan alt sammen være indikatorer på, at noget er galt. Hvordan kan det være, hunden ikke sover om natten? Det kan der være flere forskellige forklaringer på. Find nogle af de vigtigste her.

Mentale problemer

Ligesom hos mennesker består hundens helbred både af det fysiske og det psykiske helbred. Mange er måske ikke klar over det, men hunde kan både være angste og stressede, ligesom de kan være deprimerede og udpræget nedtrykte. Dette kan alt sammen være forstyrrende for søvnen, og det giver naturligvis sig selv, at der ikke er noget ved at have en angst, stresset eller trist hund med på tur – hverken for hunden eller for dig. Bemærker du, at din hund virker nedtrykt, utryg, urolig, at den er særligt inaktiv i dagtimerne, mister appetitten og lignende, så kan det alt sammen skyldes problemer med det mentale helbred. Sørg derfor for at undersøge, hvad det kan skyldes og kontakt eventuelt en professionel, hvis du har brug for mere hjælp eller vejledning.

hund

Smerter eller sygdom

Du kender det sikkert fra dig selv; det er svært at sove, når man føler sig syg eller har ondt. Oplever du, at din hund har svært ved at sove om natten, er en oplagt forklaring således også, at hunden føler sig syg eller døjer med smerter. Der kan være tale om relativt banale maveproblemer og mavekneb, eller der kan være tale om mere alvorlige problematikker. Oplever du, at hundens besvær med at sove varer ved over flere dage, eller oplever du samtidig andre symptomer på sygdom, bør du kontakte din dyrlæge.

Varme eller foder

Kan hunden ikke sove om natten, behøver forklaringen dog hverken at være foruroligende eller særligt alvorlig. Søvnproblemer hos hunde kan også skyldes ting så banale som varme eller servering af mad for tæt på hundens sengetid. Især varme døjer mange hunde med i sommerperioden, og planlægger du at tage på tur med din hund og eventuelt sove i telt i den smukke bornholmske natur, er det vigtigt at tage dine forbehold, så du sikrer dig, at hunden i får det varmt og således får søvnproblemer – noget, der hurtigt kan ødelægge en ellers god tur for både dig og din hund.