aazz11

Hvad er verdens vigtigste rengøringsmiddel?

Er det sæbe? Eller vaskemiddel, opvaskemiddel, gulvrens, vaskepulver, eller de gamle husmidler som eddike, soda, skurepulver? Glasrens, fliserens, shampoo, brun sæbe, lud, sprit, benzin….

Ingen af disse.

Verdens vigtigste og mest udbredte rengøringsmiddel er simpelthen vand. Rent vand. Vand, H2O, er et af livets vigtigste grundstoffer. 2/3 dele af jordens overflade er dækket af vand. Alle levende væsner indeholder vand i store mængder, selv vores menneskekroppe består til ca. 2/3dele af vand.

Hensyn til miljøet

Det er ikke længere op til debat om vi skal passe på miljøet. Det har i dag langt de fleste mennesker accepteret, også indenfor rengøringsbranchen. Når vi gør rent, fordi alle rengøringsmidler vi bruger, vil før eller senere ende i miljøet. Mest i vandet, i grundvandet som vi drikker, i åer, søer og floder og endeligt i havet.

På en dejlig ferieø som Bornholm er det endda enormt vigtigt. Et rent miljø smitter også af på turismen. Feriegæster i dag er mere miljøbevidste end nogensinde. Derfor er det vigtigt at vi bruger miljøvenlig rengøring, til både midler og metoder, når vi gør rent. Stort set alle rengørings firmaer i Danmark har i dag en klar miljøpolitik og der er også lovkrav om miljøvenlig rengøring.

Du behøver ikke at nøjes med eddike og bagepulver, bare fordi du vil være venlig mod miljøet. Der findes i dag et hav af forskellige miljøvenlige rengøringsmidler, der gør jobbet langt bedre, end disse gamle travere.

Miljøvenlig rengøring på Bornholm

Hvis du driver virksomhed på Bornholm og vil gerne høre mere om miljøvenlig rengøring, så er der masser af inspiration at hente. Som erhvervsdrivende har du sikkert også brug for at der bliver gjort rent på kontoret, på værkested, eller i butikken. Der er ikke mange der har tid eller lyst til selv at stå for erhvervsmæssig rengøring. Det kan godt være smartest, at overlade det til professionelle.

rens_bornholm_rent_

Erhvervsmæssig rengøring kræver helt andet udstyr end rengøring i ens private hjem. Ellers bliver det alt for tidskrævende. Lige meget om du har ansat folk til at gøre rent, eller om du hyrer nogen til det, arbejdstiden skal betales. Med professionelt udstyr går det simpelthen hurtigere. Men professionelt udstyr er ikke billigt.

Det kan sjældent betale sig at investere i dyre maskiner hvis man ikke kan udnytte deres kapacitet. Et rengøringsfirma som har udstyret i orden, og kompetente folk ansat, arbejder meget hurtigere end en amatør med mop og spand.

Og de gør det sandsynligvis også mere miljøvenligt, fordi det at være miljøbevidst er også en konkurrence faktor, nu til dags.

Miljømærkerne er vigtige

Når vi køber rengøringsmidler, eller rengøringsservice, er det en god ide at tjekke miljømærkningen. Forbrugerrådet har en webside hvor du finder et overblik og beskrivelser af alle miljømærker der findes i Danmark. Udover det velkendte Ø mærke er der fx svanemærket, blomsten, EU’s økologimærke (det grønne blad med EU’s stjerner) og mange flere.

Miljømærkning er din garanti for at det rengøringsmiddel du har købt også holder hvad det lover, og at du derved overholder retningslinjerne for hensyn til miljøet. Alle rengøringsmidler i Europa skal være biologisk nedbrydelige, og sådan har det været længe.

rens_bornholm_rent_

Men derfor kan de godt indeholde skadelige stoffer alligevel. Arsenik er også biologisk nedbrydeligt, men det gør det ikke mindre giftig. Når et rengøringsmiddel reklamerer med at det er biologisk nedbrydeligt, er det derfor ikke det samme som miljøvenlig.

Det er kun miljømærkningen der garanterer at det er.