aazz11

Dig og din familie har måske allerede planlagt at tage til Bornholm? Så er I heldige, for I kan glæde jer til storslået natur og en hyggelig tid sammen. Men når der skal rejses, kan der være utallige ting, der kan gå galt, så derfor er der her samlet nogle tips, så turen bliver så smertefri som muligt. En ferie skal være så afslappende som mulig, men hvis der er en masse bekymringer og stress, der hele tiden presser på, kan det ødelægge den fredelige atmosfære, I stræber efter. 

Mand

Få styr på økonomien inden afgang 

En stor stressfaktor er ofte økonomien. Det kan være dyrt at rejse, og selvom turen til Bornholm er billig, skal der stadig betales for sommerhus eller hotel. 

Det dur ikke, hvis du hele ferien har dårlig samvittighed over, at I kan være bekendt at rejse, når I har brugt alle pengene på det. Derfor er det smartest, hvis der er helt styr på økonomien, inden I tager afsted. 

Det er også godt at have sparet mere op, end hvad ferien i sig selv kommer til at koste – ferier koster næsten altid mere, end hvad man havde regnet med. Når I er i feriestemningen og bare vil hygge jer, bliver det pludselig til masser af ture ud i byen og spise, museer og andre aktiviteter. Så hav også det i tankerne, så I kan få den optimale ferie. 

Få tips til hvordan du kan spare op til ferien her

Hvis du har børn med

De er herlige, men de kan bestemt også skabe lidt stress sommetider. Har du børn med på ferie, er der ekstra mange ting, du bør forberede dig på. 

Det første, du kan forberede dig på, er turen derhen. I har muligvis en lang køretur foran jer, og børn har det med ofte at blive sultne. Hvis du vil undgå at købe noget dyrt skrammel på en tankstation, kan du i stedet pakke nogle lækre, sunde snacks. Med små børn kan turen også blive ekstra lang, hvis børnene keder sig og larmer hele vejen. Sørg derfor for, at der er noget hyggeligt at lave i bilen. 

Hav også i tankerne, at I kun låner det sommerhus eller hotel, I skal hen til. Derfor ville det være ekstra ærgerligt, hvis der skete et uheld i sengen. Vær på den sikre side og køb et vådliggerlagen, så du ikke skal gå og bekymre dig om det. 

Killing

Hvis du har kæledyr 

Har du kæledyr, kan ferie ofte virke lidt mere uoverskueligt. Men der er heldigvis flere løsninger til dette. 

For det første kan du sagtens spørge om hjælp. Hvis dit kæledyr alligevel normalt passer sig selv, kan I bare spørge naboen, om de ikke vil kigge ind en gang om dagen og hælde lidt mad op. 

En hund og andre dyr, derimod, kræver lidt mere opmærksomhed, så her har du to valg. Enten kan I spørge et familiemedlem eller en god ven, om dit kæledyr kan bo hos dem imens – de kan eventuelt få en lille skilling for det. For at gøre det ekstra nemt for vedkommende kan du købe en foderspand, så de uden besvær kan fodre dit kæledyr. Eller du kan overveje at tage det med jer. Husk at tjekke om det er i orden, med stedet I skal bo.