aazz11

Det er helt sikkert et must at have aioli som tilbehør ved middagsbordet. Hvis du har lyst, kan du selv prøve kræfter med den hjemmelavede mayonnaise derhjemme. Men hvis du ønsker at opnå de bedste resultater inden for aioli, så skal du have fat på én særlig ingrediens fra Bornholm.

Lav din egen fra bunden

Aioli er uden tvivl det bedste tilbehør, der findes, til ovnbagte kartofler, burgere eller fisk. Det er en favorit blandt mange, netop fordi den smager så godt. Hvis du er interesseret i at lave det selv i stedet for at købe det i supermarkedet, så findes der mange forskellige opskrifter på nettet.

Nogle er dog sværere end andre, da det ikke altid er nemt at lave hjemmelavet aioli fra bunden. Men man skal dog ikke lade sig skræmme væk, for faktisk så gemmer der sig bare almindelig mayonnaise og hvidløg bag navnet. Selv hvis du aldrig har lavet din egen mayonnaise, ville du stadig kunne lave aioli.

Hvis du gerne vil lave den bedste hjemmelavet aioli, så skal du som sagt have fat i én speciel ingrediens. Og den kommer fra Bornholm. Når du kommer til det sted i opskriften, hvor du skal tilføje olie i aiolien, så skal du ikke bruge hvilken som helst olie.

mad_aioli

Olien skal gøre mayonnaisen tykkere, hvilket giver den masser af smag. Og når det kommer til mayonnaise og smag, så kan rapskimolie varmt anbefales. Der findes sådan en olie, der er dyrket, presset og tappet på Bornholm. Smagen fra olien vil sidde i mayonnaisen, selv når du hælder den på glas.

Det behøver ikke at være svært

Den rigtige aioli er typisk den bedste opskrift. Men hvis opskriften mislykkes gang for gang, fordi den er alt for svær at følge, så vinder den nemme i sidste ende. Det behøver ikke at tage en evighed at lave aioli. For nogle gange har man bare ikke energien eller tiden til at stå og knokle for, at det hele skal fungere.

En dejlig nem opskrift, som du kan prøve at følge, finder du på vildmedmad. Der kan du finde en masse gode opskrifter på de fleste ting. Opskriften på aioli er utrolig simpel og hurtig at følge, og det kræver ikke specielt meget at få det lavet. Du skal derfor ikke sidde og kæmpe med ingredienserne, og du ville ikke kunne fejle.

mad_aioli

Følg den nemme opskrift

Opskriften er dejlig let, så du ikke skal bruge alt for lang tid ude i køkkenet på en svær opskrift. Du får endda lidt hjælp til nogle serveringsforslag, hvis du står med en færdig ret og ikke ved, om aioli er det rette tilbehør. Her er alt du skal bruge for at følge opskriften:

  • 1 tsk. citronsaft
  • 2 stk. hvidløg, fed
  • 100 g mayonnaise

Alt du skal gøre er at røre mayonnaisen sammen med det pressede hvidløg. Tilsæt så lidt citronsaft og smag til med salt og peber. Lad massen trække i min. 15 minutter efter du har smagt på det hele, og så vil du have aioli nok til 3 gode portioner.

Selve opskriften tager kun 5 minutter, og så har du et lækkert tilbehør til burgeren, kartoflerne eller måske salaten. Du kan også bruge aiolien til dip eller til smørelse af brød.