aazz11

Har du planlagt at tilbringe din ferie på Bornholm, har du rig mulighed for både at slappe af i den danske natur og opleve en masse forskellige aktiviteter. Bornholm byder både på skønne naturoplevelser som Danmarks eneste klippeø og på særegne gastronomiske traditioner. Selv hvis du allerede har fastlagt nogle hotspots, som du vil besøge under rejsen, kan du også med fordel leje en bil under dit ophold. Så er du nemlig ikke bundet til udelukkende at følge dine planlagte aktiviteter i løbet ferien, men kan tage på spontane ture rundt i Bornholm og møde lokalbefolkningen.  

Nattesøvn

Oplev den bornholmske natur

Hvis du vil tæt ind i den bornholmske natur og opleve den på egen hånd, er det oplagt at medbringe mountainbikes. Bornholms landskab byder nemlig tit på bakker og grove stier. Så får I både fysisk aktivitet og vild natur med i oplevelsesbagagen. Hvis du samtidig vil kombinere natur- og kulturoplevelser, så er det også oplagt at besøge Bornholms Kunstmuseum, som ligger et stykke nord for Gudhjem. Museet, som har fokus på lokal kunst, ligger midt i et spektakulært klippelandskab, og den lokale billedkunst, arkitektur og natur er beundringsværdig. 

Et andet velegnet sted at opleve det vilde, bornholmske landskab er ved Slotslyngen, som er et af de mest afvekslende naturområder, Danmark har at byde på. Her vil du både møde vilde, høje klipper på den ene side af stierne, og skøn udsigt til Østersøen på den anden side. Stierne er gode til vandreture, og da naturen er så imponerende og afvekslende, bør man tage sig god tid med at nyde landskabet.   

Få en god nats søvn

Som det fremgår af de mange mulige natursites på Bornholm, kommer du med stor sandsynlighed til at tilbringe en stor del af dagen udenfor med en vis grad af fysisk aktivitet. Derfor kommer du også sandsynligvis til at føle dig udmattet om aftenen, og her er det vigtigt, at du får en god nats søvn, så du er parat og veludhvilet til næste dags aktiviteter. Der er mange ting, du kan gøre, for at sikre dig at du får tilstrækkeligt søvn. Mange af os tilbringer fx tid med mobiltelefonen sent om aftenen i sengen, og dette er faktisk forstyrrende for søvnen. Lyset fra skærmen påvirker vores hjerneaktivitet og kan virke udmattende på øjnene. Derfor bør man være opmærksom på at sidde for længe oppe med sin mobil, især i et mørkt værelse. Du kan læse mere her om, hvordan du får en uforstyrret nattesøvn. 

Yoga og meditation

Prøv yoga i det fri

En anden måde at slappe af på er at dyrke yoga. Yoga kan både dyrkes med henblik på kroppen og ro i sjælen, og det er en oplagt måde at begynde dagen på, hvis du har mange planlagte aktiviteter på skemaet. Især hvis tidligt om morgenen kommer ud i det fri, kan yoga være en form for meditation, der samler tankerne og bringer ro til kroppen. Yoga er oprindeligt en åndelig praksis i den hinduistiske trosretning, men i moderne, vestlige sammenhænge anvendes det typisk som et redskab til at afstresse og til dels at leve et sundere og lykkeligere liv. Klik her for at læse mere om, hvordan yoga kan være med til at forbedre din ferie.