aazz11

 

Oplev Danmarks mest unikke natur med vandrestier i alle afskygninger, vandfald, dybe dale, vilde klipper og meget mere! Hvis du er vild med outdoor livet, og elsker at være i ét med naturen, så er en vandretur på Bornholm lige noget for dig. Øen er indrammet af klipper og skovens grønne træer, hvor den 120 km kyststi smukt strækker sig langs øen. Turen langs kysten giver anledning til stop i flere af øens større og mindre byer. Her er der mulighed for at smage på øens mange specialiteter i form af røgvarer fra et af de mange røgerier, bornholmsk lakrids fra Johan Bülow eller at nyde en specialavet most i solen fra Bornholms Mosteri.

Kyststien strækker sig hele vejen rundt om solskinsøen, så der er rig mulighed for at få hele den fulde ø-oplevelse på turen. Turen er en særegen oplevelse, hvor man både får oplevet smukke sandstrande, vilde klipper, små og store byer med lokal og autentisk proviant samt et landskab, der tager vejret fra en.

 

Et hav af seværdigheder på Bornholm

 

Bornholm er spækket med seværdigheder. Oplev nogle af de ældste rundkirker, det ikoniske Hammerhus, Jons Kapel, som er skabt af bølgernes kraft, Salomons Kapel på Nordlandet og mange flere. Når man er afsted på vandretur, skal man opleve de smukke Paradisbakker og Døndalen. Turen igennem Paradisbakkerne slår smut forbi Danmarks første vandrehjem og Rokkestenen, som rejsende år efter år prøver at få til at rokke. Døndalen finder du på vandreturen ved Helligdomsklipperne. Døndalen er hjemsted for Danmarks højeste vandfald! Her oplever man en natur, som man ikke finder andre steder.

Bornholm er også hjemsted for Michelin mad og gourmet oplevelser, man sent glemmer. Prisvindende Kadeau Bornholm finder du på kystsiden syd for Pedersker med udsigt over Østersøen. Her får man serveret mad med rødder i de bornholmske råvarer og den bornholmske natur. Le Port i Vang og Restaurant Nordlandet i Sandvig er to perler, som også findes i madlandskabet på øen.

Gå Bornholm rundt i fælleskab med en masse andre

 

Bornholm Rundt er et event, som finder sted hvert år i sommermånederne juni og juli. Eventet kaldes Bornholm Rundt Marchen, og er et af Danmarks længste og hårdeste. Det er en fordel, at være erfaren vandrer for at deltage, og ens udholdenhed og fysiske form kommer virkelig på prøve. Dog er marchen åben for alle, hvad end man ønsker at gå solo eller i flok med andre vandrere. Øen har et areal på 588 km2 og et indbyggertal på 39.632. Størstedelen af arealet er spækket af billedskøn og sjælden natur, som gør hele vandreoplevelsen unik og minderig! Eventet afholdes fra 29.-1. juli, og koster 425,- for voksne og 375,- for børn under 12 år. Flere tusinde pilgrimsrejsende har allerede besøgt øen, og mange flere kommer til. Bornholm er en klippeø som er i rivende udvikling, og populariteten stiger år efter år. Giv dig selv lov til at opleve et stykke dansk naturhistorie, som du sent vil glemme, og nyd din sommerferie på Bornholm.