aazz11

Det er både farligt for føreren og passagererne af en bil, når det går for stærkt i trafikken, eller hvis bilen er blevet ulovligt modificeret. Det er dog ikke kun bilens passagerer, det kan gå ud over. Andre i trafikken kan også blive skadet, hvis man ikke overholder de regler, der er fastsat, når man bevæger sig ud på de danske veje.

Specielt de mere krævende ruter og steder såsom de snoede bjergrige veje på Solskinsøen , kontra de lige motorveje på 4-5 spor som fører til Tyskland.

For føreren af bilen giver det også en bøde at køre for stærkt. Og det kan være dyrt i Danmark, når man overskrider fartgrænserne, der er fastsatte på de danske veje. Det er derfor en god ide at danne sig et overblik over, hvad bødetaksterne er, men også hvad der er lovligt at lave ved bilen, og hvad der ikke er lovligt. På den måde bliver det mere sikkert og overskueligt at bevæge sig ud i trafikken. 

Bødetaksten afhænger af forseelsen

Der findes mange undskyldninger for at køre for stærkt. Men uanset hvad ved vi godt, at det ikke er lovligt at køre hurtigere, end hvad fartgrænsen fortæller os. Dette er vigtigt at tage seriøst, så der ikke sker uheld, og så man ikke ender med en tom tegnebog. Bødetakster 2019 oversigt er derfor en mulighed for at danne sig et overblik over, hvad det koster at køre for stærkt.

Det er en god ide at læse igennem, så man får en ide om, hvor vigtigt det er at overholde fartgrænsen. Bødens endelige bødetakst afhænger dog af, hvor meget man har kørt over den tilladte fartgrænse. Der gives et tillæg, hvis fartoverskridelsen er ekstra høj. Det koster 500 kroner ekstra, hvis fartoverskridelsen som minimum giver et klip i kørekortet.

bødetakster

Frakendelse af kørekortet

Frakendelse af kørekortet er en nødvendighed, hvis fartoverskridelsen er alt for høj. Ved en stor overskridelse af fartbegrænsningen får man frakendt retten til ens kørekort ubetinget i en periode. Dette kan skabe store problemer i ens hverdag, hvorfor det er vigtigt at overveje farten en ekstra gang, inden man trykker speederen i bund.

Hvis man kører i en almindelig personbil, og man kører mere end 60 % for stærkt eller 160 km/t og derover, så får man frakendt kørekortet betinget.  

Modificering af bilen

Chiptuning er en måde, hvorpå man kan modificere sin bil på. Det betyder helt præcist, at man ændrer noget ved det program, som motorstyringen, der er bilens computer, har indkodet til at styre flere forskellige parametre. Herigennem opnår man en forøget motoreffekt. Som udgangspunkt er det lovligt at chiptune sin bil.

Det er dog vigtigt at have styr på, hvornår det ikke er lovligt længere. Det er det ikke, hvis bilen forurener eller støjer mere end før, modificeringen fandt sted. Sikkerheden skal også fortsat være i orden, hvorfor bilens konstruktion skal kunne tåle den øgede effekt, der bliver pålagt den.

Sidst, men ikke mindst, skal dokumentationen være i orden og vise, at alle krav er overholdt. Det er dog ofte ikke tilfældet. Bilen skal, efter ændringerne er lavet, synes igen. Til dette syn skal man have dokumenterne i orden. De skal nemlig bevise, at chiptuningsudstyret er lovligt.

chiptuning