aazz11

Bornholm er placeret i Østersøen mellem Sverige og Polen, men hører til Danmark. Øens placering betyder mange solskinstimer, deraf navnet solskinsøen. Bornholm har altid været et populært feriemål for både danskere og folk fra udlandet. Den flotte natur og det klippede terræn gør stedet attraktivt, for dig der ønsker en aktiv og inspirerende ferie væk fra dagligdagens stress, jag og digitalisering. Efter en god lang aktiv dag kan du nyde en madoplevelse der stimulerer smagsløgene, og som er en seværdighed i sig selv.

Kom ud i naturen

Man tager ikke til Bornholm, hvis man ikke sætter pris på flot natur. Øen som turistmål bygger på den imponerende, og til tider, barske natur.

Uanset om du er afsted på ferie alene, med din partner, med gode venner eller med hele familien, er der noget at se og opleve i den flotte natur. Der er noget for alle aldre og interesser. Mange nyder godt af de gamle vandre- og cykelruter, der bringer dig langs kysten på Bornholm. På cykel kan du hurtigt komme omkring, men det bakkede terræn kræver, at du har fysikken i orden. Det kan være en fordel med en cykelstol til de helt små børn, således at de også kan komme med ud og nyde naturen, uden at skulle blive en hæmsko for turens længde. På denne måde kan hele familien være sammen om en aktiv ferie og opleve den flotte natur sammen.

Foruden vandre- og cykelture, byder øen også på andre aktiviteter. Du har mulighed for kajakroning, klatring i klipper, mountainbike, dykning og meget mere.

De mest populære seværdigheder

Der er mange populære seværdigheder på Bornholm, og også her har du mulighed for at være aktiv med hele familien. Du kan fx tage rundt på øen enten til fods, på cykel eller i bil og se de populære rundkirker. Ligeledes er Ekkodalen et must see, da det er Danmarks længste sprækkedal på 12 kilometer. Du har her mulighed for at vandre på lange ruter, eller vælge blot at se en lille del. Alle seværdigheder og aktivitetsniveauer på stedet afhænger af temperament, og hvor aktiv man har lyst til at være.

Er man børnefamilie på ferie på Bornholm, skal man ikke undlade at besøge Dueodde på sydkysten som byder på hvide sandstrande. Om sommeren er der rig mulighed for at bade, ligesom strandende også er et besøg værd på andre årstider – blot for den flotte natur.

Sidst skal det nævnes at den gamle ruin af en middelalderborg ved navnet Hammershus, bør besøges. Hammershus ligger på en klippeknude ud til kysten på Bornholms nordvest-hjørne. Der er tale om Nordeuropas største borgruin.

En gastronomisk oplevelse

En aktiv ferie er lig med øget appetit. Når sulten er stor, har man også lyst til noget ordentligt at spise. Dette finder du nemt på Bornholm. Øen er nemlig også kendt for at tiltrække madentusiaster fra hele verden. Bornholm har nemlig en stærk madkultur, der primært bygger på egen produktion, økologi, havet og gamle traditioner. Bornholm har sågar en Michelin-restaurant ved navnet Kadeau. Øen besidder ligeledes gamle lokale bryggerier, hvor du har muligheden for at smage på specialøl.