Derfor er et spejl ikke nødvendigvis bare et spejl

Den fysiske virkning af et spejl er der måske ikke så meget at rafle om, når det kommer til virkning og effekt. Det er trods alt ren fysik. Men nu til dags er der mange forskellige designs, størrelser, former og andre innovative idéer i forbindelse med spejlet, der giver markedet en ganske varierende struktur. Og derfor kan spejle have relativt forskellige virkninger og deraf forskellige optimale formål. 

Spejle til badeværelset

Badeværelset er måske ofte et rum, der adskiller sig en smule fra de resterende rum i dit hjem. Det har et anderledes praktisk formål, der kræver en række forskellige elementer og til dels måske også karakteristika i atmosfæren i rummet. Ofte er badeværelset en smule mere klinisk udseende i forhold til lys og stemning end andre rum. Spejlet på badeværelset at i den sammenhæng måske også en lidt anderledes rolle end andre spejle, du måtte have i dit hjem. Det er det spejl som du højst sandsynligt foretager mange hygiejnerelaterede rutiner foran. Så som at barbere dig eller plukke øjenbryn – begge forehavende der oftest gøres bedst med gode visuelle forudsætninger. Og det åbner du måske bedst med et godt lys fra den rette vinkel. Den vinkel, der ikke lægger skygger om ansigtet. Og det er måske lige netop den vinkel du får med lys fra selve spejlet, hvorfor den type spejl med netop den egenskab kan egne sig særligt godt som badeværelsesspejl.

Det indretningsorienterede spejl

Dog ville et sådant spejl måske ikke blende særligt godt ind i en entré, hvor spejle ud over sine praktiske reflekteringsopgaver også har et indretningsmæssigt formål. Her er det måske mere et spejl, der udfordrer de klassiske former og rammer, som kan bidrage til det. Det kan klart også være, at et spejl i klassisk firkantet forstand er mere i overensstemmelse med din indretningsstil, hvilket også er et muligt stilvalg.


Udgivet

i

af

Tags: