aazz11

Bornholm er den fineste danske perle og noget helt særligt. Og så er den i øvrigt blevet nomineret til at være ”World’s Best Island” i 2018, og det er ikke uden grund. Øen byder både på smuk natur, spændende arkitektur og fantastiske gourmet oplevelser. Læs videre for at en liste over nogle af Bornholms bedste kvaliteter.

1. Østerlars Rundkirke

Bornholm er kendt for sine rundkirker – der er nemlig hele 4 af dem. Den mest kendte er Østerlars, som også er den største og ældste. Alle 4 rundkirker er dog virkelig smukke både udenpå og indeni, og kan du nå det, er de alle sammen et besøg værd.

2. Hammershus 

Hammershus er én af de attraktioner på Bornholm, som man ikke kommer udenom. Uanset vind, vejr og retning, troner den gamle borgruin afsindigt flot og smukt. Og så er det i øvrigt Nordeuropas største borgruin.

3. Helligdomsklipperne

Helligdomsklipperne er nok Bornholms største naturseværdighed. Det siges, at der i gammel tid lå en hellig kilde, der løb ud for foden af klipperne, og mange mennesker har derfor gennem tiden søgt mod Helligdomsklipperne for at blive helbredt. 

Du kan desuden vove dig ind i de dybe grotter i fjeldet – helt op til 60 meter ind. Derudover er området optimalt for klatring.

4. Døndalen

Du kan besøge Døndalen på alle tider af året, men den er allersmukkest lige før løvspring. Døndalen huser Danmarks største vandfald og få kilometer derfra finder du rokkestenen. Døndalen er ideel for vandreture – hvad enten du er vant vandrer eller nybegynder.

5. Antoinette Strand

Dette er én af Bornholms mest populære strande, og alle former for strandgæster kommer her. Stranden bugter sig mange hundrede meter langs kysten, og der er derfor rigelig med plads og masser af skyggemuligheder. Stranden ligger nord for Rønne.

Røgeri

6. Det bornholmske køkken

Faktisk er Bornholm blevet omtalt som Denmarks Secret Food Island af BBC Travel, og der er en grund til, at både det bornholmske køkken og de bornholmske råvarer er så populære. Smag de bornholmske øl eller gå ned på det lokale røgeri for at smage den bornholmske sild. Du vil ikke fortryde det.

7. Opalsøen

Lige ved siden af Hammershus ligger Opalsøen, der er omringet af høje, stejle klippesider og frodig natur. Tag en dukkert i ferskvandet eller nyd udsigten over Opalsøen fra Hammeren Fyr.

8. Dueodde Strand

Det fineste og det hvideste sand vil møde dig, når du ankommer til Dueodde. Sandet er flyvesand og anses for at være Danmarks fineste sand – så fint at det bruges i timeglas.

Øster Lars

Tag afsted nu

Bornholm er et yndet turistmål om sommeren, men øen er faktisk magisk hele året rundt. Kan du ikke vente med at komme afsted, så skynd dig at booke overnatning hos én eller flere af de små fine hoteller rundt omkring på øen, eller lej et sommerhus. 

Bornholm er dog ikke det billigste feriemål, og har du ikke det fulde beløb, kan du overveje at låne et beløb til en del af din ferie. Lån 5000 og du vil komme forholdsvist langt både hvad angår overnatning og lækre madoplevelser.